Екскурзии Хърватия - Черна гора


Дубровник: Малък Рай на Адриатика
Маршрут: България - Босна и Херцеговина - Хърватска

4 дни / 3 нощувки

транспорт: Автобус

цена от: 429 лв.

Дати:  
19.10.2017 г.
ПРОГРАМА:

Град на отпътуване
Час
Място
Цена
Сливен 02:00 часа бензиностанция Еко – Дамарски мост 469 лв.
Стара Загора 03:00 часа бензиностанция OMV - бул. Славянски 469 лв.
Чирпан 03:30 часа спирка Център 469 лв.
Пловдив 03:45 часа бензиностанция OMV – хотел „Санкт Петербург“ 449 лв.
София 06:30 часа Централна Автогара, сектор Паркинг 429 лв.

Първи ден:
Отпътуване от съответния град, дневен преход.
Привечер пристигане в Дубровник, настаняване в хотел 3*, намиращ се на Дубровнишка ривиера, вечеря, нощувка.

Втори ден:
Закуска. Пешеходна обиколка на стария град на Дубровник с професионален екскурзовод на български език - църквите "Св. Спас" и "Св. Влах" – светеца - защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица "Страдун", Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията "Кнeжев двор" и Йезуитската църква “Св. Игнасиус”. След обяд свободно време или екскурзия срещу допълнително заплащане до о-в Локрум. Свободно време, вечеря, нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до о-в Корчула.
Целодневна екскурзия включва разглеждане на крепостните стени на гр. Стон, панорамна спирка на Солниците и разглеждане на о-в Корчула.
Крепостните стени на гр.Стон са били с първоначална дължина от 5.5 километра, а оцелялата им до днес дължина е в размер на 4.5 км., което ги нареждан на второ място след Великата Китайска стена.
На път за пристанището, от където ще вземем кораб до о-в Корчула ще направим кратка спирка за снимки към панорамата на Солниците известни още от времето на Дубровнишка република.
До о-в Корчула ще стигнем преминавайки през Пеляшкия канал след около 20 мин. плаване, където ще разгледаме с екскурзовод стария град.
Най-качественото вино в Хърватска се произвежда на полуостров Пеляшач, където от грозде от сорта „плавац мали“ се прави вино Дингач. Ще имате възможност да дегустирате различни видове вино и алкохолни напитки във винарна Матушко.

Вечеря, нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Отпътуване за България, дневен преход. Привечер пристигане в България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с комфортен автобус, всички гранични, магистрални и пътни такси;
 • три нощувки със закуски и вечери в хотел 3 * – Дубровнишка ривиера;
 • пешеходна обиколка на Дубровник с професионален екскурзовод на български език;
 • представител от туристическата агенция по време на пътуването и престоя;
 • медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ на стойност 5000 евро;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • градска такса за Дубровник в размер на 1 евро на човек/ден (заплаща се при резервация);
 • полудневна екскурзия до о-в Локрум – 15 евро (при група от минимум 20 човека) включва транспорт и професионален екскурзовод;
 • целодневна екскурзия до о-в Корчула – 35 евро (при група от минимум 20 човека) включва транспорт и професионален екскурзовод;
 • разходи от личен характер;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;
 • разходи от личен характер.
Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.4 HRK)

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • за лица над 18 год. - лична карта или валиден задграничен паспорт;
 • за лица под 18 год. - валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители - нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.