Екскурзии Хърватия - Черна гора


Карнавал в Риека
Маршрут: Карнавалът в РИЕКА и Кралицата на Адриатика - ОПАТИЯ

3 дни / 2 нощувки

транспорт: Автобус

цена от: 299 лв.

Дати:  
10.02.2018 г.
Карнавалът в Риека е едно от най-големите и пищни карнавални тържества е Европа и света. Той съединява венецианските и австрийските карнавални традициии с елементи от фолклора и митологията на древните славяни. Началото му като организирано събитие се дава през 1982г с шествието на 3 маскарадни групи. Докато днес в него взимат участие около 15 000 участници организирани в над 200 карнавални групи, които ежегодно са наблюдавани от над 100 000 зрители.

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

Официален сайт на събитието: RIJEČKI KARNEVAL

1 ДЕН /СОФИЯ –ЦРИКВЕНИЦА/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 05.30ч. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел в Цриквеница. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / ЦРИКВЕНИЦА - ОПАТИЯ - КАРНАВАЛЪТ В РИЕКА /
Закуска. Пешеходна туристическа програма в Опатия -най-популярния хърватски курорт, още от началото на миналия век неговия мек климат, живописна природа и море привличат туристи от цяла Европа. Името на града може да се преведе буквално от латински като „манастири”. Причина за това наименование е бенедитинския манастир построен в 15в. и около стените на който са се заселвали първите жители на района. От средата на 19в. най-знатните личности на Европа започват да строят своите вили и домове, тук са почивали много кралски личности със семействатата си, както и много деятели в изкуството. Всяка вила или дом е свързана с името на някоя известна личност или владетел. В града има запазени интересни исторически обекти. Сред тях най-известна е църквата Св.Яков построена в 15в. и която била част от някогашния бенедиктински манастир. Докато с времето старинните постройки около нея са разрушени, тя е успяла да съхрани своя неповторим външен вид. Друг представител на религиозните паметници е църквата Благовещение, която се отличава със своя интересен архитектурен стил и привлекателно вътрешно оформление. Склуптурата „Девойката с чайката” е определена за символ на града и е един от най важните туристически обекти. Посещение на Вила Анджолина и ботаническата и градина - най-атрактивното място в Опатия. Смята се, че с построяването й през 1844г. богатия и предприемчив италиански търговец Игинио Скарпа дава началото на туристическата епоха в историята на Опатия. Отпътуване към Риека за да станем свидетели на най-важната и пищна част в програмата на Карнавала – МЕЖДУНАРОДНИЯ КАРНАВАЛЕН ПАРАД. В 12.00ч на главната търговска улица Корзо е началото на събитието което е перлата в короната на карнавалните тържества в Хърватия. Конкуренция на въображение, остроумие и оригиналност, експлозия от най-различни цветове и форми, парад на стотици алегорични коли, хиляди маски и неизмерим брой посетители от страната и чужбина. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / ЦРИКВЕНИЦА – ЗАГРЕБ - СОФИЯ /
Закуска. Отпътуване за Загреб. Панорамен тур на хърватската столица. Пешеходна туристическа програма: площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата, площад Каптол, улица Илица. Горни град, църквата Св.Марк. Отпътуване за България. Пристигане в София през нощта.
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА
Дата Човек в двойна стая Трети възрастен в стая Дете 2-12г в стая с двама възрастни Единична стая
10.02.2018 299лв. 285 лв. 210 лв. 365 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Цриквеница
 • транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводски услуги
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси и билети за туристически обекти: Вила Анджолина – 10kn
 • доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
 • валидни лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек
 • доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
 • Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.
 • Срок за уведомление, че пътуването няма да може да се осъществи поради недостигане на необходимия минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма – застрахователна полица No 17 902 1315 0000531880 в ЗАД Армеец