Екскурзии Сърбия - Босна - Херцеговина - Словения


Босна и Херцеговина: Сараево и Босненски пирамиди
Маршрут: Сливен - Стара Загора - София - Сараево

4 дни / 2 нощувки

транспорт: Автобус

цена от: 199 лв.

Дати:  
01.02.2018 г.,   02.03.2018 г.,   19.04.2018 г.,  
21.06.2018 г.,   05.09.2018 г.,   04.10.2018 г.
Град на отпътуване
Място
Час
Цена за ранни записвания месец преди датата на отпътуване
Редовна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 19:30 часа
229 лв.
239 лв.
Стара Загора бензиностанция ОМВ - на Славянски 20:30 часа
229 лв.
239 лв.
Казанлък, при група от мин. 10 човека бензиностанция OMV на изхода за Стара Загора 21:15 часа
229 лв.
239 лв.
Сопот, при група от мин. 10 човека бензиностанция Лукойл 22:30 часа
229 лв.
239 лв.
София Централна Автогара, сектор Паркинг 01:00 часа на следващия ден
199 лв.
209 лв.

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен по маршрут Сливен - Стара Загора – София – за Сараево. Транзитно преминаваме през Сърбия

ВТОРИ ДЕН:
Спирка за посещение на Дрвенград – етно село, построено от режисьора Емир Костурица на хълма Мечавник, на границата между Босна и Херцеговина и Сърбия, в близост до планинското село Мокра гора. Селището, наричано културния оазис на Балканите, се състои от 35 дървени къщи, има църква „Св. Сава“, кино „Ъндърграунд“, библиотека „Иво Андрич“, магазин за еко продукти. Преминаване на границата между Република Сърбия и Босна и Херцеговина.
Пристигане в Сараево следобед. Пешеходна разходка в града, известен като Балкански Йерусалим, заради многбройните храмове на различни религии и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи, Баш чаршията, Чешмата Себиль, катедралата „Сърце Исусово“, фотопауза при Латинския мост, където е извършен сараевският атентат, станал причина за избухването на Първата световна война. Настаняане в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. По желание (срещу доплащане) посещение на Босненските пирамиди в градчето Високо. Откритие на археолога Семир Османагич, пирамидите се превръщат в един от най-големите археологични проекти в света - за разкопките, разучаването и съхранението им са наети археолози и хиляди доброволци от цял свят. Османагич твърди, че това са най-древните и най-големите пирамиди, откривани досега. Според изследванията пирамидата е на поне 25000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха.
Отпътуване за подземния лабиринт. Изкачване около 200 - 300 м и влизане в подземните тунели. Около 550 м от тунелите са отворени за посетители. Престой в „стаята на здравето” и докосване до големия мегалит К-2-идеално място за медитация (45-90 мин.). Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от непознати пиезокристали, които преработват енергиите в полезни трептения. Той е поставен точно където дълбоко отдолу се пресичат две огромни и силни реки, доказани с апаратура. Тяхното мощно течение и особено срещата им, поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в полезни вибрации. Завръщане в Сараево. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България. По пътя - Спирка във Вишеград. Възможност за разходка по моста на река Дрина – един от най-красивите мостове, създаден от архитекта Синан през XVI век на мястото на брод, от където е минавал главния път от Цариград за Босна. Известен от романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“, той се е превърнал в символ на общото и различното в културите на хората, живеещи от двете страни на реката – босненците и сърбите. Вишеградският мост е под защитата на ЮНЕСКО.
Пристигане в София късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3 * в Сараево;
 • Посещение на Вишеград;
 • Пешеходен тур в Сараево;
 • Посещение на Дрвенград (не включва входна такса - около 2,5 евро или 250 сръбски динара);
 • медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“;
 • водач от агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Екскурзия до Босненските пирамиди (при минимум 20 записани): 22 евро (входен билет за Пирамидата на слънцето и входен билет за Тунела, беседа с местен екскурзовод - беседата е на руски или босненски език);
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;
 • разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • лична карта или валиден международен паспорт;
 • за лица до 18 год., пътуващи с един родител или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • цената е валидна при група от минимум 40 човека.
 • Агенцията има сключена застраховка - Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 17 300 1315 0000607723, валидна до 06.11.2018 г., издадена от ЗАД „Армеец”