Екскурзии Турция - Грузия


Великден в Истанбул
Маршрут: Сливен - Стара Загора - Истанбул - Стара Загора - Сливен

4 дни / 3 нощувки

транспорт: Автобус

цена от: 259 лв.

Дати:  
06.04.2018 г.
Маршрут 1:
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 05:00 часа
Стара Загора бензиностанция ОМВ - Славянски 06:00 часа

Маршрут 2:
Град на отпътуване
Място
Час
София Централна Автогара, сектор Паркинг 04:00 часа
Пловдив бензиностанция ОМВ - хотел "Санкт Петербург" 05:45 часа
Хасково бензиностанция Шел на магистралата 06:45 часа

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от гр.Сливен с луксозен автобус в 05:00ч. /бензиностанция ЕКО на Дамарски мост/ и в 06:00ч. от гр. Стара Загора /бензиностанция OMV на Славянски/ за Истанбул - градът на два континента, столицата на три империи, перлата на Ориента.
Около обяд пристигане в Истанбул.
Туристическата програма започва с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: старата европейска част на Истанбул – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II. За “Синята Джамия”, двореца “Топкапъ Сарай” и църквата “Света София” се дава информация, без да се посещават.
Бонус - Посещение на цистерната "Йеребатан сарнъджъ" - най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец (не е включена входната такса - 20 турски лири). Резервоарът е разположен в историческия център на града, в района Султанахмет срещу църквата „Св. София“. Самото название на резервоара "Цистерна на базиликата" означава водохранилище на храма „Св.София“. Интересно е, че тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента, на горгоната Медуза.
Настаняване в хотела. Свободно време.
Вечерта - възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“. Нощна разходка в Истанбул – завладяваща и незабравима. Тръгвайки от хотела, автобусът преминава по крайбрежния булевард, от който се разкрива гледка към Мраморно море. Следва преминаване по моста Галата – най-старият в Истанбул, след това преминаваме в Азиатската част на града и посещаваме местността Чамлъджа с прекрасна панорамна гледка към нощен Истанбул. Ще имате на разположение време за турско кафе и традиционните турски палачинки „гюзлемета”. На връщане 1 час свободно време в района Таксим с известния булевард „Истиклял”. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Възможност за „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали.
След обяд възможност за посещение на стария султански дворец "Топкапъ".
Дворецът "Топкапъ" - център на управление на Османската империя в продължение на 400 години, е от най-важните исторически забележителности в Истанбул. Поради тази причина “Топкапъ Палас“ е един от най-посещаваните музеи в Европа. Турът е с продължителност около 3-4 часа.
БОНУС – 22:30ч. Посещение на Тържествена Великденска литургия /включена в цената/ - на туристите ще бъде направен трансфер от хотела до църквата „Св. Иван Рилски“ - седалището на Българската екзархия, където ще бъде отслужена литургия, а след това ще бъдат върнати обратно в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска, включваща традиционните боядисани яйца и козунак!
Възможност за екскурзия „Новият Истанбул“. Преминаваме през Галатския мост и се отправяме към новата европейска част на града и района на небостъргачите. Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част.
По време на екскурзията „Новият Истанбул“ се посещава небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа, открита на 4 март 2011 година - небостъргачът „САПФИР” се намира в района „Левент 4”. След завършването му в края на 2009 г., сега той се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.Небостъргачът е проектиран от Tabanlioglu Architecture. Испанският вестник „Ел Паис“ пише, че за последния 6 годишен период в квартал Левент в Истанбул са били построени 40 небостъргача и до 2015-та година ще бъдат построени още 29 и те ще станат символ на турския прогрес и икономически възход.
Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
След обяд БОНУС от Туроператора - посещение на Принцови острови (бонусът важи при записване до 15 дни преди датата на пътуването). Тръгване от хотела и трансфер до пристанището. С корабче се пътува от пристанище Еминюню - пътуването по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,45 часа. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е 20 турски лири на човек, цената на голямата обиколка (1.10 часа) е 40 турски лири на човек. Файтоните са четириместни. Екскурзията по Мраморно море до Принцовите острови е с продължителност около 5-6 часа.
Възможност за вечеря в ресторант с традиционна турска програма. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Следва посещение на ГИГАНТСКИЯ АКВАРИУМ – Sea Life (включен е транспорт, не е включена входната такса) – най-големият аквариум в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хипермаркет за интериорни решения IKEA.
Отпътуване за град Одрин – Бонус от Туроператора! Туристическа програма в Одрин - българската църквата „Св.Св.Константин и Елена“ (при възможност) и джамията „Селимиe“ - символ на Одрин. Пристигане в България – късно вечерта.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с автобус 3*, лицензиран за международни превози;
 • три нощувки със закуски в централен хотел 3 * в Истанбул;
 • панорамна пешеходна обиколка на Истанбул;
 • медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
 • водач от туристическата агенция ;
 • Бонус - Посещение на Тържествена Великденска литургия ;
 • Бонус - Посещение на Принцови острови (при записване до 15 дни преди датата на пътуването);
 • Бонус - посещение на Гигантския Аквариум Sea Life (включен транспорт, не е включена входната такса);
 • Бонус - Посещение на Египетския пазар;
 • Бонус - Посещение на гр. Одрин.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • eкскурзия „Нощен Истанбул“ - 10 eвро при група над 15 човека /при група под 15 човека – 15 евро/(вкл. транспорт и екскурзовод);
 • разходка с кораб по Босфора – 20 евро /при група над 15 човека/ при група под 15 човека – 25 евро (вкл. транспорт и екскурзовод);
 • посещение с екскурзовод на Стария султанския дворец „Топ Капъ“ - 25 евро при група над 15 човека /при група под 15 човека - 30 евро/ (вкл. транспорт, екскурзовод и входни такси);
 • eкскурзия „Новият Истанбул“ - 20 eвро при група над 15 човека /при група под 25 човека – 25 евро/(вкл. транспорт , екскурзовод и входни такси - включен виртуален полет над Истанбул);
 • Посещение на Принцови острови - 10 евро (при записване по-малко от 15 дни до датата на пътуването);
 • входна такса Йеребатан - 20 турски лири;
 • входен билет за аквариума Sea Life – 46 турски лири, 31 турски лири за деца;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването.
Покриват се рисковете: смърт вследствие злополука за лица над 14 годишна възраст; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за удължаване на пътуването; закъснение на самолетен полет.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;
 • разходи от личен характер.

 • Цените на допълнителните екскурзии включват: трансфер до забележителностите и обратно, екскурзовод на български език и входните такси!
 • При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт!

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • цената е валидна при група от минимум 35 човека;
 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • 1 турска лира - около 0,70 лв.;
 • вечеря в рибен ресторант на Златния рог - приблизително 30 евро;
 • вечеря в ресторант с традиционна турска програма – 28 евро.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • за лица над 18 год. валиден задграничен паспорт;
 • за лица до 18 год., пътуващи с един родител или без родители, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Туроператора има сключена застраховка - Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 17 300 1315 0000607723, валидна до 06.11.2018 г., издадена от ЗАД „Армеец”